Friday, 9 June 2017

On your marks! - READY, SET... GO!

SO! Yesterday something quite exciting happened: I got my written exam for my driving lisence! It does not mean I can drive yet, but now I only need a practical driving test (and to pass it) and then I can drive!

I also only need one more exam, and I'm done with second year of high school, and can finally set myself for "vacation mode". 
And I know it is a little too soon to wave with the chequered falg, as I'm not over the finish line, but after passing yesterdays written driving test I felt like I was almost there!

Text continues after photos

Dansk:
SÅ! I går skete noget spændende: Jeg bestod jeg teoriprøven til kørekortet! Jeg ved godt det ikke betyder jeg kan køre endnu og jeg stadig mangler den praktiske køreprøve (og at bestå denne), men jeg er der næsten og kan næsten køre bil!

Jeg mangler også kun EN eksamen mere, og så er jeg officielt færdig med 2.g og kan endelig fra ferie-mode on.
Og jeg ved det er lidt tidligt at vifte med det ternede flag, og at jeg ikke er over målstejen endnu, men efter at bestå prøven i går og føle noget succes, føler jeg næsten er der og kan se den!

Teksten fortsætter efter billederne

And what other way to celebrate than with a bomb outfit and the gingham-trend mixed with a pop of red?! I know right. Only a party can top fashion, and luckily my calss are having a party today, to celebrate us being done with second year. And yes, again we too soon wave with the chequered falg, and we still got one exam left, but whatever - a little party never killed nobody ;)

Now we are talking about fashion, I want to talk about another trend: Layering a dress/skirt over jeans/trousers. A trend I'm scared of! I was actually going to call this post "scaring layering", but I went for something more fun. 
I do not know why I'm scared af it. I think it is because my legs are so small, that I look weird having a long piece of clothing on my upper body. But with this dress (because it is too short to be a dress to be honest) I think I made it work. I think it's because I paired it wit some heels, but oh well. I think I'm going to share some inspiration photos of layering dresses soon, so I maybe can get myself and you out of the comfort zone!

Text continues after photos

Og hvilken anden måde at fejre det på, end med et lækkert outfit med den populære gingham-ternede trend og en lille rød detalje?! Jeg ved det. Kun en fest kan toppe den kombi, og heldigvis holder min klasse og jeg en fest i aften og fejrer vi klarede 2.g. Og ja, igen vifter vi for hurtigt med det ternede flag og vi har en eksamen tilbage, men det er ligemeget - a little aprty never killed nobody ;)

Nu hvor vi snakker mode alligevel, vil jeg gerne lige snakke om denne trend: Kjole udenpå bukser. En trend jeg faktisk er ret bange for. Jeg ville ahve koldt denne post "scaring layering" men droppede det for noget mere festligt.
Jeg ved ikke hvorfor jeg er bange for den, for jeg synes selv jeg er sluppet ret godt afsted med det her. Jeg tror det er på grund af mine korte ben og for lange overdele ser mærkeligt ud på min overkrop, når benene er så korte. Men jeg tror det her fungere. Nok kun på grund af de høje hæle, men altså. Jeg tror snart jeg deler nogle inspirations billeder af trenden så vi sammen kan komme ud af komfortzonen!

Teksten fortsætter efter billederne


So here it is: The festive "I'm almost at the finish line, that I almost dress like it and will party like I'm already there"- outfit. I love the details of the look, the belt, the red and the fringes on the trousers. Because it is all the simple and "safe" colours, but ripped apart in a new experimental way (for me at least)

He is what I wore:
Dress: Gina Tricot
Trousers: H&M
Heels: New Look
Bag: Mango
Belt: My moms old belt I've stolen ;)
Lipstick: Maybelline 970 "Daring Ruby"
Hair tie "scrunchie": Vila

Until next time,
X Sofie

Så her er det: Et festligt "jeg er næsten i mål og tør godt feste for det allerede"- outfittet. Jeg elsker detaljerne i dette outfit; bæltet, det røde og frynserne på bukserne. For det er alle de simple "sikre" farver, der er brudt og sat sammen på en ny, eksperimenterende måde (for mig ihvertfald) 

Her er det jeg har på:
Kjole: Gina Tricot
Bukser: H&M

Hæle: New Look
Taske: Mango
Bælte: Min mors gamle jeg har stjålet ;)
Læbestift: Maybelline 970 "Daring Ruby"
Hår scrunchie: Vila

Indtil næste gang,
Kram SofieSHARE:

No comments

Post a Comment

© Somewhere Scandinavian. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig