Monday, 17 July 2017

I can't relax
I have a big problem in my life: I can't relax. I don't know when it started, but I guess it was around my last year in public school, when exams started and the amount of homework grew bigger and bigger.
Sometimes I miss those weekend I remember from when I was young: you just had weekend, didn't leave the house or your pyjamas. You could just sleep in and for me it also meant playing The Sims the whole weekend. Sometimes I miss that. I feel very grown up and busy now, and I don't have the time to play Sims anymore - and guess what... I cannot stand watching television. I almost never sit on our couch. If I do, it's those mornings where I wake up earlier to have two hours to eat breakfast and drink a cup of tea, lying on the sofa scrolling through instagram. If I really want to watch a serie on Netflix I have to do a marathon for two days straight and promising myself not to do anything else and I don't have anything else to do - if I don't tell myself that I feel like it is a waste of time I could've spend on a lot of other more "grown up, important stuff".
I miss feeling bored. I never feel bored, as I always have lots and lots of "busy"-things to do. I miss feeling bored so you end up doing whatever you want to do instead of just another part of your endless to-do-list

So what do I do? And how do I even live if I always feel stressed?

Text continues after photos

Danish:
Jeg har et stort problem i mit liv: Jeg kan ikke slappe af. Jeg ved ikke hvornår det startede, men måske omkring sidste år i folkeskolen da eksaminerne kom og mængden af lektier blev større og større.
Nogengange savner jeg de weekender jeg husker fra jeg var yngre: Du havde bare weekend, du forlod ikke huset elelr dit nattøj. Du kunne bare sove igennem og for mig betød det også at spille The Sims hele weekenden. Nogengange savner jeg det. Jeg føler mig meget voksen og travl og har ikke tid til at spille Sims mere - og gær hvad.. Jeg kan ikke holde ud at se TV. Jeg sidder næsten aldrig i vores sofa. Hvis jeg gør, er de de morgener hvor jeg er stået op tidligere for at have to timer ekstra hvor jeg så lige kan sidde på sofaen og drikke en kop te mens jeg scroller gennem Instagram. Hvis jeg virkelig gerne vil se en serie på Netflix, kræver det at jeg tager to dage hvor jeg holder marathon og siger til mig selv at jeg ikke har andet at lave og lover mig selv at jeg ikke skal lave andet end at se denne serie - hvis ikke jeg virkelig holder mig selv i ørene ved de ting jeg gerne vil, så føler jeg at jeg spilder min tid på noget, hvor ejg istedet kunne have lavet noget mere "voksent og vigtigt".
Jeg savner at kede mig. Jeg keder mig aldrig fordi jeg altid har tusind, travle ting at gøre. Jeg savner at kede mig og ende med at lave lige det jeg vil istedet for bare altid at lave en ny ting på den endeløse "to-do-list".

Så hvad gør jeg? Og hvordan lever jeg overhovedet hvis jeg altid føler mig stresset?

Teksten fortsætter efter bilelderneI guess I'm really good at prioritizing my time. Because I cannot live or function in my head, if I don't take time off to just do whatever I want to do. I love making lists, but I'm trying to make short,precise lists so I know I can do everything I've written on it, because it stresses me and I feel bad if I don't "complete" my list. I try to be realistic about the things I can do in a day. And most important I always at the end of the list write "Sofie-time" because I need at last an hour to o whatever I want to do for that hour, not do homework, not check my e-mails for the blog, not do anything that feels like "not me". If I one day feel like taking a nap, that is what I can do that one hour, If I want to scroll through Instagram or if I want to watch youtube, draw or paint - whatever I feel like is relaxing for me that day.

So this summer, my main goal is to relax. I really, really ,really need to relax if I need a chance on getting through my last year in high school - because I know the last year will be stressful filled with assignments, homework and big projects.
So what I'm trying to do to relax, is this summer quitting my to do list completely, and instead making a list of goals I want to have achieved by the end of summer. So instead of only having a day to do lots of things, I have a summer holiday to do a few things. Just takeing everything slow, and learning myself to slow down, because normally I live a fast life without much time to sit down before I need to sleep. I hope I can learn myself to breathe in and take it in the pace I need to feel not stressed. I hope it can help me through the last year of school.

Until next time,
x Sofie

Jeg tror jeg er god til at prioriterer min tid. Fordi jeg kan ikke leve eller fungere, hvis ikke jeg tager tid af til at gøre præcis hvad jeg har lyst til. Jeg elsker at lave lister, men jeg prøver at gøre dem korte og præcise, så jeg ved jeg kan nå det hele der er skrevet på den, for det stresser mig hvis ikke jeg fuldfører mine lister. Jeg prøver at være realistisk omkring tingene jeg kan nå i løbet af en dag. Og vigtigst af alt, skriver jeg nederst på hver liste "Sofie-tid" for jeg behøver mindst en time om dagen der er til mig selv, som ikke er til lektier, afleveringer eller at svare på mails til bloggen, altså bruge tid på noget som føles som mig. Hvis jeg en dag føler jeg kan slappe af ved at tage en lur den time, gør jeg det, hvis jeg føler for at læse, tegne, scrolle gennem instagram eller se en video på youtube så gør jeg det - hvad end jeg føler kan afslappe mig den dag.

Så denne sommer er mit største mål at slappe af. Jeg behøver VIRKELIG at slappe af hvis jeg skal have en chance for at klare mig igennem 3.g, som jeg ved bliver stresset med mange afleveringer, lektier og store projekter.
Så hvad jeg gør for at prøve at slappe af, er at droppe mine lister helt og istedet have en stor liste, med ting jeg vil opnå her i sommer. Så istedet for at prøve at nå meget hver dag, når jeg istedet få ting på en hel sommer. Bare tage det hele roligt og have masser af tid til det. Lære mig selv at tage det roligt. Normalt lever jeg et liv med fart, hvor der ikke er tid til at sidde ned før jeg skal sove om aftenen. Jeg håber jeg kan lære mig selv at trække vejret helt ned i maven og tage det i det tempo jeg behøver for ikke at føle mig stresset. Jeg håber det kan hjælpe mig igennem sidste år i gymnasiet.

Indtil næste gang,
Kram Sofie
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Somewhere Scandinavian. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig